Sjove Kager

Noget jeg synes er rigtig sjort er at dekorere kager. Ungerne placerer som regel deres bestilling, så finder vi et billede der kan bruges på internettet, og tager udgangspunkt i det. Kagerne er som regel ganske almindelige bradepandekager, og på et stykke bagepapir i samme størrelse som kagen tegnes billedet så over i en størrelse der passer. Faconen klippes ud, og bagepapiret lægges ovenpå kagen som så skæres ud i facon. Selve mønsteret ridses derefter op på selve kagen med en stegenål eller tandstik, hvorefter felterne fyldes ud med glasur (fra sprøjtepose). Det sidste der laves er omridsene, der laves med en mørk brun glasur. Vi har også af og til brugt fondant til dekorationen, men selv om det ser flot ud og er nemt at arbejde med, så synes jeg at smag og konsistens af en gammeldags glasur faktis er bedre. Så indtil videre er det vores favorit.

 

Klik her for at se billeder af nogle af vores kager!

Monsterkager fra hyttetur med Frederikkes klasse 2012.

Opskrift

Opskrift på chokoladekage

(bradepande 25 x 40cm):

 

400 g hvedemel

100 g kakao

1 tsk natron

350 g sukker

½ l appensinjuice / ananasjuice / eller hvad man nu har

4 æg

200 g smeltet margarine

 

+ gerne en håndfuld hakket chokolade! Det gør kagen lidt mere saftig.

 

 

Mel, kakao og natron blandes.

Heri røres alle øvrige ingredienser.

Bradepanden fores m. bagepapir, så kagen er let at tage op.

 

Bages v. 175 grader i ca 30-40 minutter.

 

Kagen hæver ikke særlig meget, og er derfor genial til dekoration, da den er forholdsvis flad.

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS